Подобрете ежедневната грижа за лицето си с тези 5 съвета

Всеки ден спазвате стъпка по стъпка грижа, която сами сте изградили и тя пасва отлично на вашата кожа. Струва ли ви се обаче, че ѝ липсва нещо, което може да направи лицето ви още по-чисто, по-стегнато, по-сияйно или по-гладко? Ако докато четете вече няколко пъти сте казали ДА наум, съветите по-долу със сигурност ще подобрят излъчването ви!

1. Нощна маска

Докато спите, регенеративните функции на епидермиса са най-мощни, точно за това нощните маски са най-бързият и лесен начин да се събудите със свеж, отпочинал и привлекателен вид. Този тип продукти създават перфектната среда за регенерация, като по този начин ускоряват обновяването на клетките. Те създават защита срещу бактерии и замърсяване, докато същевременно запълват липсващата хидратация. Нощната маска измества вечерния хидратиращ крем и противно на очакванията ви не се размазва по възглавницата.

2. Няколко маски наведнъж

За да бъде наистина персонализирана грижата за лицето и ако кожата ви има нужда едновременно от хидратация и матиране в определени области (напр. Т-зоната), то спокойно можете да нанесете две или повече маски едновременно. Така няма да губите излишно време, а освен това ще дадете на епидермиса точно това, от което се нуждае, без излишни съставки. Същото важи и ако трябва да се погрижите за пъпки в определена зона или да успокоите подпухналостта под очите.

3. Хидратираща есенция

Есенцията има много лека формула и консистенция, по-плътна е от тоник, но по-течна от серум. Тя има способността да овлажни епидермиса в дълбочина, като го подготви за следващата козметика, абсорбирайки я по-добре. Съставът на повечето есенции съдържа хиалуронова киселина, глицерин или богати на подхранващи вещества ферментирали компоненти като мая, ориз или джинджифил, които спомагат за по-бързото обновяване на клетките.

4. Слънцезащита

Напоследък на много от нас ни се наложи да прекараме повече време вкъщи и може би сте забравили за SPF продуктите. Всъщност, специалистите съветват престоят ни вкъщи да не ни кара да пропускаме тази стъпка от ежедневната грижа. Ако стаята е слънчева, то повече от 50% от UVA лъчите (предизвикващи преждевременно стареене) могат да проникнат, при това на няколко метра.

5. Многофункционален инструмент за лице

Дерма ролерът се използва за минимизиране на фини линии и бръчки, както и за намаляване на пигментация, появила се след възпалителни процеси. Миниатюрните игли създават микро убождания, което активира производството на повече колаген в епидермиса. Комбиниран с подходящата козметика, дерма ролерът може да свърши чудеса дори у дома.

ВХОД В ПРОФИЛА

Възстановяване на паролата

НИЕ ЩЕ СЕ СВЪРЖЕМ С ВАС!
ПИШЕТЕ НИ!