Защо корейската козметика подлуди пазара

Южна Корея е сочена за световната столица на пластичната хирургия. Всяка четвърта жена там е с корекция. Култът към красотата е цел на милиони корейци - както жени, така и мъже. Външният вид продава и е оръжие в бизнеса. 

Корейците искат винаги и навсякъде да изглеждат красиви. На работа, в училище, по улиците. Те са една от най-модерните нации - вече диктуват модата в индустрията за красота, защото всеки иска да изглежда и се чувства като филмова звезда.

Красотата като цел

Корейките са с много бели и гладки лица. Невъзможно е да откриеш истинската им възраст. Те са обсебени от илюзията за красотата тук и сега, с постоянен във времето резултат. Фокусирани са върху превенцията в грижата за красива и здрава кожа. Постоянният ефект обаче изисква системна поддръжка и редовно инвестиране в нови, качествени и все по-уникални продукти. 

Методи и средства

В серията Urban Eco на марката The Saem специалистите залагат на екстракт от новозеландски лен, вместо вода. Той е силно активна съставка, има омекотяващ и успокояващ ефект върху кожата. Екстрактът от мед от манука е друг важен компонент, който подхранва и омекотява кожата, запълва я с витамини и минерали, лекува възпаления и раздразнения. Екстрактът от невен пък има изразено противовъзпалително и успокояващо действие, изсветлява възрастовите петна и луничките, възвръща еластичността. 

Всички продукти в серията Urban Eco Harakeke са без парабени, изкуствени оцветители, минерални масла и животински продукти. За да си осигурим безупречен външен вид, можем да се доверим на освежаващия крем за лице The Saem Urban Eco Harakeke Fresh Cream.

Красотата - стъпка по стъпка

Какво е характерно за корейците? На първо място те имат безупречна кожа. При това не обилно замаскирана с фон дьо тен или пудра. Гримът е невидим, подчертава естествената красота. Как го постигат? Наблягат на почистване и защита с продукти от натурални съставки. Фактът, че са на ти с технологиите и иновациите, е допълнителен бонус.

Нека си припомним основните стъпки в грижата за кожата:

почистване;

ексфолиация и детокс;

тонизиране; 

нанасяне на серум или маска; 

крем - лице; околоочна зона;

слънцезащита;

хидратация. 

Почистването на лицето е най-важният етап от грижата. То е желателно за хората без проблеми и задължително за тези, които имат несъвършенства. Почистващата пяна за проблемна кожа е добър старт, а също и финал на деня. Тя елиминира замърсявания от всякакво естество и тушира проблемите като премахва прекомерното омазняване.

Креативна опаковка и натурални съставки

Корейските продукти са иновативни като външен вид и състав. Витаминозна бомба за лицето и тялото. Последните разработки са подчинени на максимата Живот в екостил. Имат интересен и привличащ погледа дизайн на опаковката, която по традиция подлежи на рециклиране. Грижата за кожата е резултат от правилно съчетани и иновативно обработени продукти. Включва натурални екстракти от плодове и зеленчуци с хранителни вещества и ферменти - суперхрани за кожата. Формулите са с приятни и здравословни текстури от ферментирали билки, растителни екстракти и антиоксиданти с противовъзпалителни и антистареещи функции.

Суперхрана за кожата

Невероятно е и действието на памучните маски за лице от марката Superfood For Skin. Освен, че имат много интересен дизайн - приличат на кутия, пълна със здравословен обяд - те почистват епидермиса, укрепват, изглаждат и интензивно овлажняват. Стимулират обновяването на клетките. Придават блясък и еластичност. В един комплект памучни маски за лице има цели 7 маски, различни по вид и състав. Истинско пиршество за очите, сетивата и кожата. Мангостин, броколи, мед, зехтин, цвекло, зелен чай, моркови - са само някои от вкусните памучни маски-блюда за кожата, които ще я подхранят ефективно и ще запечатат красотата й задълго. 

Вместо вода много от корейските производители използват екстракти от алое, новозеландски лен, брезов сок и пр. Хидратираната кожа сияе - не от мазен блясък, а от естествена светлина и влага. 

Водата преобладава в клетките ни. За да бъде кожата красива, необходимо е да я подхранваме и хидратираме както отвътре навън, така и отвън навътре. Ако се храним здравословно, спортуваме, игнорираме стреса и негативните емоции, осигуряваме добър климат за безупречна кожа като на корейските красавици. За да я направим обаче своя запазена марка, трябва да спазваме цялата процедура в рутинната грижа като използваме качествени продукти с натурални компоненти.

 

ВХОД В ПРОФИЛА

Възстановяване на паролата

НИЕ ЩЕ СЕ СВЪРЖЕМ С ВАС!
ПИШЕТЕ НИ!